Свет

ПУТИНОВА ОДЛУКА ЗАТРЕСЛА СВЕТ: Ништа више неће бити исто

Неопходно је не само обнављање предузећа и друштвених објеката у Донбасу и Новоросији, већ и отварање нових и отварање радних места, каже председник Русије

Председник Русије Владимир Путин позвао је вечерас велике руске банке да се не плаше санкција и да почну да раде у Донбасу и Новорусији.

„Санкције су се већ десиле, зашто их се плашити? Неопходно је не само обнављање предузећа и друштвених објеката у Донбасу и Новоросији, већ и отварање нових и отварање радних места“, рекао је руски лидер на скупу о друштвено-економском развоју нових конститутивних ентитета Руске Федерације.

Он је додао да је земља покренула свеобухватан програм развоја историјских региона Руске Федерације.

Према његовим речима, у 2030. години Донбас и Новорусија требало би да достигну општеруски ниво у кључним областима.

„Најављени су пројекти који ће сачувати и отворити више од 42 хиљаде радних места“, додао је председник Русије.

„Данас ћемо разговарати о кључним питањима социо-економског развоја, а заправо, отворено речено, о оживљавању Доњецке и Луганске Народне Републике, Запорошке и Херсонске области“, казао је Путин.

Он је колегама указао да у овом „великом, сложеном и одговорном послу нема ситница“. Како је додао, важно је све што окружује људе – услови у којима живе, уче, раде, подижу децу.

„Генерално гледано, друштвено-економски развој и интеграција уједињених региона има добар темпо, првенствено захваљујући јасном и координисаном раду владе, федералних министарстава, ресора и, наравно, колега у конститутивним ентитетима Федерације“, рекао је председник Русије.

Путин је такође, путем видео-везе отворио протетичко-ортопедски центар у Доњецку, медицински центар у Мариупољу и студентски дом у Мелитопољу путем видео везе.

Потпредседник руске владе Марат Хуснулин на састанку је изјавио да је од 2022. године у новим регионима изграђено и обновљено 18 хиљада објеката.

„Потражња за становањем у новим регионима је огромна, људи овде желе да живе. Успели смо да у потпуности покренемо везу од 370 километара између Ростовске области и Крима“, саопштио је Хуснулин.

Извор: Медији