Свет

Руси подигли заставу у центру Авдејевке, али оно што су урадили на улазу у град је брутална порука Зеленском, лично! (ВИДЕО)

На друштвеним мрежама појавио се снимак на којем руски војници подижу руску заставу на згради клинике и у градском парку у центру Авдејевке, након што се украјинска војска повукла из града.

У исто време, војници 114. бригаде Оружаних снага Русије окачили су црвену, совјетску заставу са српом и чекићем на западном улазу у Авдејевку, где је Зеленски недавно направио селфи са украјинском заставом у позадини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, украјинска војска саопштила је да је због ескалације оружаних борби у Авдејевки издато наређење о повлачењу трупа из југоисточног дела тог града, али и да та одлука, како се наводи, није пружила никакву стратешку предност Русији.

Олександар Тарнавски, командант украјинске југоисточне војне зоне, објавио је на свом Телеграм каналу да су се украјинске јединице повукле уз мале губитке, преноси Ројтерс.

„У тешкој ситуацији на бојном пољу, где су остале само рушевине и гомиле цигала, наш приоритет је да се спасу животи војника“, написао је Тарнавски.

Командант украјинске југоисточне војне зоне је описао подручје Авдијевке као „жаришну тачку на линији фронта дугој око 1.000 километара“.

„Непријатељ даноноћно изводи масивне артиљеријске ударе и не престаје са истовременим нападима из више праваца. Украјински војници маневришу, повлаче се са уништених позиција и учвршћују своје положаје на новим линијама одбране“, објавио је Тарнавски и потврдио да руске снаге дејствују у намери да „збришу град са лица земље“.

Извор: Информер