Свет

РУСИ РАЗБИЈАЈУ УКРАЈИНУ! Војска збрисана из ОВОГ МЕСТА, а ови велики градови могу бити следеће руске мете

Веома тешка ситуација за Украјину на свим фронтовима.

Бивши амерички обавештајац Скот Ритер изјавио је у интервјуу за Јутјуб канал „Дајалог воркс“ да ће Украјина изгубити контролу над неколико великих градова, ако се сукоб одмах не заврши.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Појављује се све више знакова да се овај сукоб неће завршити све док Одеса, Дњепропетровск, Харков и Николајев не постану руски. Можда и више градова ако Украјина настави ову лудост – рекао је експерт.

Ритер је навео да Украјина лако може да изгуби још 20 одсто територије ако не прекине да слуша своје НАТО инструкторе.

Кринки потпуно ослобођен

Ритерова предвиђања руска војска полако и претвара у стварност, будући да су место Кринки и његова околина потпуно су очишћени. Начелник Херсонске области Владимир Салдоали изјавио је да се настављају покушаји украјинских оружаних снага да се искрцају на једно од острва, али да ситуацију контролише руска војска.

Он је рекао да је прекјуче било покушаја украјинских Оружаних снага да се искрцају са стране Црног мора, али је он спречен.

Руссиан форцес цаптуред северал Украиниан солдиерс афтер тхеy сецуред Крyнкy сеттлемент он тхе Дниепер ривер.

– Убијено је 20 војника. Заробљена су три чамца. Наоружање на њима је такође скоро у потпуности натовско. Настављају се покушаји и борбена дејства, али сада све то контролише наша војска – истакао је Салдо.

Тешка ситуација на авдејевском и запорошком правцу

Главнокомандујући украјинских снага Александар Сирски саопштио је да је ситуација на авдејевском и запорошком правцу и даље тешка за Оружане снаге Украјине, поједини команданти погрешили су у контроли ситуације.

Сирски је на друштвеним мрежама написао да се „посебно напета ситуација развила на авдејевском и запорошком правцу, а жестоке борбе се воде код насеља Вербово и Работино“.

– У току рада поједини команданти су имали одређене погрешне процене у контроли ситуације и процени непријатеља, што је директно утицало на јачину одбране на појединим правцима. Предузео сам све кораке да се ситуација поправи на лицу места. Уз издвајање додатне муниције и материјалних средстава, као и неопходних резерви – додао је главнокомандујући.

Све у свему, тренутно је Украјина у незавидном положају на готово свим фронтовима.

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ