Регион

СТИЖЕ НАМ НЕВРЕМЕ? Снажна олуја на граници са Србијом – падаће и СНЕГ: Ево шта можемо очекивати наредних дана

Прогностичари су издали упозорење на лоше временске прилике у Румунији, уз јак ветар и планинску мећаву, које је ступило на снагу данас у подне и важиће до понедељка увече.

Очекује се појачан ветар, умерене снежне падавине и мећава у високопланинском подручју (на надморским висинама изнад 1.500 м). У наведеном интервалу ветар ће се појачати у већем делу земље, а локално и на југу, као и на планинама, где ће бити удари од 55 до 70 км/х.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У високим планинским пределима, углавном на надморским висинама изнад 1.500 м, удари ће прелазити 90-110 км/х, видљивост ће бити смањена и биће мећава.

Почевши од вечери, очекује се умерена количина падавина, до 15 л/м2. Преовладаваће кише, које ће проузроковати отапање и издавање воде у снежном слоју, а изнад снег тек у подручјима изнад 1.500 м.

Сутра, 5. фебруара очекује се појачање ветра у већем делу земље, количински умерене падавине на планинама. Током целог понедељка ветар ће у већем делу земље јачати.

У планинском подручју пролазно ће бити умерених падавина. Преовладаваће кише које ће условити отапање и попуштање воде у снежни слој, а снежна мећава се очекује тек изнад 1.700 м. Напомена: На планинама ће ветар у наредним данима јачати, а локално и повремено и на остатку територије.

Континуирано појачавање ветра и снежне мећаве у високом подручју Карпата. У високом подручју дуваће јак ветар, са ударима око 120 км/х, биће мећава и веома слабе видљивости.

Извор: Телеграф/диги24.ро.