Свет

УДАРНО! Руси пројектилима засули председничку бригаду!

Фото: Јутјуб

Руска авијација и артиљерија нанеле су ударе на 1. председничку бригаду (јединица Националне гарде Украјине) и две бригаде Оружаних снага Украјине на јужнодоњецком правцу, рекао је за РИА Новости шеф прес-центра групе Восток Александар Гордејев.

– Јединице групе снага Восток настављају да извршавају борбене задатке на јужнодоњецком правцу. Ударима бомбардера и артиљеријске ватре погођена су упоришта и места окупљања људства 1. бригаде председника Украјине, 58. моторизована пешадијска бригада и 72. механизована бригада Оружаних снага Украјине у областима Урожајне, Угљедар и Добропоље – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред тога, у року од 24 сата, осујећена су три покушаја украјинских трупа да изврше ротацију у области Старомјорски .

Како је претходног дана саопштило Министарство одбране, руске трупе у правцу Јужнодоњецка побољшале су ситуацију дуж линије фронта, одбиле два напада Оружаних снага Украјине, а губици непријатеља износили су 195 војника и један тенк.

Председничка бригада „Хетман Бохдан Хмељницки“ је специјална војна јединица Украјине и њених Оружаних снага која има задатак да брани председника Украјине на његовој дужности као врховног команданта Оружаних снага.

Извор: Информер