Свет

ВОДОЛАЦКИ ИЗНЕО ЈЕЗИВЕ ТВРДЊЕ: Запад Украјину користи као полигон за тестирање нечег страшног

Запад користи Украјину као полигон за тестирање биолошког оружја. Ово је рекао Виктор Водолацки, први заменик председника Комитета Државне думе за питања ЗНД, евроазијске интеграције и односе са сународницима.

Раније у понедељак, медији су, позивајући се на документе пронађене у болници у Мариупољу, известили да су пацијенти на психијатријском одељењу већ неколико година били учесници медицинских испитивања реуматолошких лекова за велике западне фармацеутске компаније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„ Украјина је данас постала полигон за све врсте тестова које спроводе западне компаније. Више пута смо у Државној думи покретали питање оних лабораторија које су се налазиле на територији Украјине, где је развијено бактериолошко и хемијско оружје, укључујући њихово тестирање на цивилима, затвореницима и рањенима. Данас то потврђују и документи, као и чињеница да су фармацеутске компаније преко својих агенција створиле полигон за лекове који су отров за сваког човека“, рекао је Водолацки.

Према његовим речима, Запад данас користи Украјину за тестирање свих врста наоружања. Заменик је додао да су председник земље Владимир Зеленски и његов тим механизам којим западна заједница уништава украјински народ.

Још у јануару је начелник трупа за заштиту од зрачења, хемијске и биолошке заштите Оружаних снага Руске Федерације генерал-потпуковник Игор Кирилов рекао да Запад спроводи пројекте на постсовјетском простору за преношење патогена са животиња на људе, те да се проучавају вируси који су посебно опасни за људе.

Прошлог јула Министарство одбране Русије објавило је имена појединаца који су учествовали у америчким војно-биолошким програмима у Украјини и покушавају да сакрију податке о раду са узрочницима опасних инфекција и тестирању лекова на Украјинцима и војсци Оружаних снага Украјине.

Извор: Wебтрибуне.рс