Свет

ЗАПАДНИ МЕДИЈИ У ПАНИЦИ! Шта је то Путин рекао Карлсону?! Цео свет бруји о интервјуу века у Москви!

Новинар Такер Карлсон је потврдио да ће ускоро објавити интервју са Владимиром Путином. Ова вест је изазвала буру у свету. Шта о Такеровим плановима пишу светски медији?

▪ Њујорк тајмс: Ово могао да подстакне политичке несугласице око Украјине унутар Сједињених Држава, посебно ако руски председник јасно стави до знања да је спреман да прекине сукоб преговорима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

▪ Дејли телеграф: Интервју са Путином би могао да утиче на Такерову репутацију као репортера више него што он мисли.

▪ Волстрит џурнал: Такер је био један од првих и најистакнутијих десничара који је довео у питање подршку САД Украјини након руске инвазије, и помогао је у обликовању ставова демонстраната на Капитол Хилу.

▪ Би-Би-Си: Карлсон је више пута са симпатијом говорио о Владимиру Путину. Његове политичке ставове деле многи конзервативни Американци који су незадовољни америчком подршком Украјини од више милијарди долара.

▪ Ханделсблат: Интервју „подвлачи чињеницу да спољна политика, посебно Украјина и рат у Гази, играју кључну улогу у актуелној кампањи за председничке изборе у САД. Карлсонов интервју ће омогућити Путину да се директно обрати Трамповим америчким присталицама и наговести да је заинтересован за Трампов реизбор“.

▪ Берлинер цајтунг: „Овај сусрет ће вероватно изазвати бурне дискусије…”

▪ АФП: Карлсон све више постаје један од најутицајнијих људи у конзервативној Америци.

Тренутно видео обраћање Такера Карсона на Иксу поводом интервјуа који новинар намерава да узме од Владимира Путина погледало је више од 50 милиона људи. Илон Маск сматра да би овај разговор могао да постане најпопуларнији интервју свих времена.

Извор: Медији