Свет

ЗАСТРАШУЈУЋИ НАПАД: Руси разнели украјинске возове, а у њима…

Фото: Јутјуб

Два воза са опремом и муницијом за Оружане снаге Украјине, као и око 20 јединица стране војне технике, уништени су као последица руског удара на чворну станицу граду Александрија у Кировоградској области, рекао је координатор Николајевског подземља Сергеј Лебедев за РИА Новости, позивајући се на своје колеге из Кировоградске области.

– Ударац је задат 10. фебруара око пет сати увече на железничкој станици у граду Александрији. У тренутку када су два воза са опремом и муницијом стајала на једном месту, на њих је долетео пројектил, цела Александрија се затресла, ударни талас је избио многа стакла. Возови у којима је било је горива и мазива која су веома озбиљно изгорела. Према прелиминарним подацима, изгорело је око двадесетак иностране опреме у асортиману – ту се не рачуна опрема из времена Совјетског Савеза – рекао је саговорник агенције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према подземним информацијама, велики железнички чвор у граду Александрији користиле су Оружане снаге Украјине као претоварно место. Кроз Александрију пролазе пруге Одеса – Харков и Кијев – Дњепропетровск.

Према украјинским властима, војна постројења у Александрији већ су нападнута током рата у Украјини. Како је објављено на сајту Градског већа Александрије, у априлу 2022. године, као последица удара на инфраструктуру војног аеродрома, било је жртава међу украјинским војним особљем.

Извор: Информер