Свет

ЗАВИЈОРИЛА СЕ РУСКА ЗАСТАВА: Освојили су

ТУЛСКИ падобранци истакли су руску заставу у центру недавно ослобођеног села Весјоло у ДНР, јавља дописник РИА Новости са лица места.

– То је дирљив догађај, јер се ово не дешава сваки дан. Сви људи, сад ћемо забити заставу у селу Весјоло које су наши гардисти падобранци преотели од Оружаних снага Украјине, част им и хвала! Слава Ваздушно-десантним снагама! – рекао је агенцији командант јединице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да су борци поставили заставу на споменик погинулима у Великом отаџбинском рату и посветили је њиховим дедовима и прадедовима који су се борили против фашизма.

– Осећам понос, наравно, мој деда се борио, сада се борим, борим се за свог деду и за своју породицу, за своју вољену жену. Имам два сина и не желим да живимо у оном свету какав нуде наи “ партнери“ – рекао је саговорник агенције.

Командант батаљона пожелео је свим војницима снагу духа и нове победе.

– Желим браћи падобранцима исту снагу духа коју сада имају наши војници који заузимају ове положаје. Ангажовани су у активној одбрани, обмањују непријатеља, провоцирају, измишљају. Исту снагу духа желим и падобранцима у свим правцима, тако да извршавају све ваше задатке!“ – закључио је.

Како је саопштило Министарство одбране, тулски падобранци Јужне групе снага, уз подршку авијације и артиљерије, ослободили су село Весјоло 18. јануара.

Извор: Новости