Свет

АМЕРИЧКИ ОФИЦИРИ У ЧУДУ: Шта ово Русија ради у Украјини?

Руске трупе убрзавају напредовање на линијама фронта, повећавајући притисак на украјинске оружане снаге, рекао је пензионисани потпуковник америчке војске Данијел Дејвис на свом Јутјуб каналу.

– Притисак руских трупа је превелик. Оне настављају да праве велике скокове, што видите сада, успеси се сада постижу све брже и брже – приметио је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима потпуковника, Кијев не може да надокнади своје губитке и има огромне проблеме са мобилизацијом. Истовремено, украјинске власти више немају довољно резерви које би могле да користе за транспорт трупа, објаснио је Дејвис.

Истовремено, руска војска повећава употребу авијације, којој Оружане снаге Украјине нису у стању да се одупру, додао је експерт. Он је такође признао да Русија сада показује способност да води комбиноване операције.

– Они показују све софистицираност у начину на који спроводе ове операције и има разлога да верујемо да ће се то наставити – закључио је војни официр.

Почетком фебруара, министар одбране Сергеј Шојгу је на конференцијском позиву са руководством Оружаних снага Русије саопштио да су губици Украјине у јануару премашили 23 хиљаде људи. Он је навео да Кијев баца своје преостале резерве у борбу и журно спроводи принудну мобилизацију како би спречио колапс своје одбране. Истовремено, руске јединице крећу напред и проширују своје зоне контроле.

Извор: Информер