Србија

БЕЧ ЈЕ НА НОГАМА! ОГЛАСИО СЕ СРБИН КОЈИ ЈЕ СНИМИО ДЕВОЈЧИЦУ НАЛИК ДАНКИ: Дете се отимало и викало

Снимак који је у Бечу направио Србин који живи и ради у аустријској престоници и на којем се види девојчица за коју се сумња да је Данка Илић (2), чији је нестанак пријављен 26. марта у Бору, узбуркао је српску јавност!

Како се сазнаје, спрска полиција је у ноћи између суботе и недеље добила мејл из Беча у којем наш држављанин наводи да је видео девојчицу која подсећа на несталу Данку и описује сцену којој је присуствовао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Око 20 часова изашао сам са метро станице и угледао сам дете које се отима и виче. Прво сам посматрао, а затим сам почео да снимам. Све се дешавало на једној станици трамваја. Са дететом су биле две жене које су међусобно причале на румунском. Дозивале су дете неким именом, нисам разумео којим, али се девојчица уопште није одазивала – навео је у мејлу Србин из Беча који је тада полицији у Београду послао и снимак детета.

Према речима нашег извора из истраге, одмах је успостављена сарадња аустријске и српске полиције.

– Они су одмах реаговали и одговорили на све захтеве који су им прослеђени. Остварена је сарадња, а тамошња полиција је покренула истрагу и надају се позитивном исходу – каже извор и додаје:

– Наша полиција је одмах контактирала и Европол коме су послати сви познати подаци и снимак.

Подсетимо, потрага за девојчицом Данком Илић (2) из Бора, која је нестала је у уторак у 13.45 у насељу Бањско Поље, ушла је у шести дан.

У тренутку нестанка, мала Данка је имала љубичасте панталоне и маслинасто зелену јакну.

Данка има две године, смеђу косу и смеђе очи и висине је око 85 цм.

Девојчица има брадавицу, висећу, дужине око 1цм на ресици левог уха, на страни ка лицу, и младеж на надлактици леве руке, са спољне стране ка леђима, неправилног облика у боји за нијансу тамнијој од боје коже.

Извор: Курир