Русија

ЦЕО СВЕТ ЈЕ ОВО ЧЕКАО! ПУТИН СЕ ОГЛАСИО НАКОН НАПАДА: Издао је упутства

Фото: Јутјуб

Руски председник одмах обавештен о терористичком нападу у Москви

Руски председник Владимир Путин одмах је обавештен о терористичком нападу у Москви чим се он десио, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Према информацијама ТАСС-а, релевантне службе су информисале Путина о овом трагичном догађају, а он је издао све потребне упутства везана за ситуацију.

Придружите се првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На место терористичког напада у Крокусу стигао је начелник руског Министарства унутрашњих послова Владимир Колоколцев. Инцијални извештаји указују да је најмање 40 особа изгубило живот у оружаном нападу који се догодио у концертној дворани „Крокус сити хол“. Горњи спратови дворане су скоро изгорели, а друштвене мреже су преплављене снимцима урушавања крова дворане. Поред тога, медији јављају да је почео да се урушава и кров тржног центра који је захваћен пожаром.

Овај терористички напад је изазвао шок и узнемиреност међу грађанима Москве и широм Русије. Детаљи о мотивима напада и идентитету нападача још увек нису јавно објављени, али власти интензивно раде на истрази. Међутим, светлост јавности су обасјали херојски чинови појединаца који су притекли у помоћ жртвама напада, пружајући пример храбрости и солидарности.

Након Путинових упутстава, очекује се да ће власти предузети све неопходне мере како би се осигурала безбедност грађана и спречили слични напади у будућности.

Извор: Република