Издвајамо Православље

Девојке, несрећне сте и тужне? МОЛИТВА ОВОЈ СВЕТИТЕЉКИ може да вам помогне

Фото: Pixabay.com

Читавог живота је држала строги пост, а добар део дана је проводила у молитви. Предање каже да је јако мало спавала и да је говорила како је опасно спавати када непријатељ бди

Света мученица Анисија рођена је у Солуну у породици угледних и богатих хришћана. Међутим, рано је остала сироче и након тога распродала је сву своју имовину и решила да живи искључиво од свог рада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Читавог живота је држала строги пост, а добар део дана је проводила у молитви. Предање каже да је јако мало спавала и да је говорила како је “опасно спавати када непријатељ бди”.

У то време цар Максимијан је издао проглас по коме свако може да убије особу за коју посумња да је хришћанин, без суда и осуде. За Анисију, која никада није крила своју веру, тада је наступило опасно време.

Према причи, она је једног дана кренула у цркву и налетела на неког војника. Он је покушао да јој се дрско удвара, на шта се Анисија прекрстила и, како он није хтео да одустане, пљунула га у лице. Војника је ово толико наљутило да је одмах мачем пробоо девојку и Анисија је одмах умрла.

Како је Света мученица Анисија била јако млада када је пострадала (неки извори кажу да је у тренутку смрти имала само 19 година) она се данас сматра заштитницом невиних и смерних девојака. Све оне, верује се, треба да се данас искрено и дубоко помоле Светој мученици Анисији. Њихов живот биће тако испуњен срећом и љубављу.

“Овчица Твоја Исусе, Анисија, зове силним гласом: “Тебе Жениче мој љубим и тражећи Те страдам, и распињем се и сахрањујем у крштењу Твоме. И страдам ради Тебе, да бих царствовала с Тобом, и умирем за Тебе, да бих живела с Тобом. Прими ме као чисту жртву, с љубављу жртвовану за Тебе.” Њеним молитвама, као Милостив, спаси душе наше.”

Ипак, када је у питању ова светитељка, није реч у тачности молитве. Нема потребе да она буде научена напамет и само “изрецитована”. Ствар је у искрености и дубини речи које се изговарају, па ће свака молитва, докле год је изговорена из срца, помоћи.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Dnevno.rs