Свет

НЕМАЧКА НА НОГАМА: Како су Руси ово успели?!

Фото: Pixabay.com

У Немачкој је избила велика узбуна када су Руси објавили снимак разговора четворице високих немачких официра о планирању уништења Кримског моста и потребној количини крстарећих ракета Таурус за ту сврху.

Немачке власти су прво негирале, а затим ћутале неко време, али пошто није успела теорија да су снимци монтирани, одлучено је да се покрене истрага.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпарол немачког Министарства одбране изјавио је да је у току истрага како би се утврдило да ли су комуникације унутар ваздухопловних снага заиста биле угрожене, и да је мобилисана Војна контраобавештајна служба (БАМАД) да одговори на ова дешавања.

Објављивање снимка указује само на то да је руска војна обавештајна служба успела да направи продор у срце Бундесвера.

Русима је успело да прислушкују разговоре високих официра Бундесвера о крстарећим ракетама Таурус и плановима за напад на Кримски мост.

Овај снимак је послат као упозорење у тренутку када Британци врше притисак на Олафа Шолца да, упркос двеју одлука Бундестага, испоручи крстареће ракете Таурус домета од 500 км Украјини.

Снимак представља само упозорење, и део серије снимака којима се покушава зауставити немачка испорука ових ракета, односно да се јавност Немачке подстакне да врши притисак на канцелара Шолца да, упркос другом притиску, испоручи крстареће ракете Таурус Кијеву.

Извор: Медији