Свет

НЕМАЧКИ ГЕНЕРАЛ УЖАСНУО КИЈЕВ: Русија има нову мету

Фото: Фејсбук принтскрин

Након заузимања Авдејевке, следећа мета руске војске биће Харков, рекао је бивши председник Војног комитета НАТО-а, пензионисани генерал Бундесвера Харалд Кујат у интервјуу за Јутјуб канал „Дие Велтвоцхе“.

– Сада су узели Авдејевку, ово је велика предност. Следећи циљ је Харков – тврди он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кујат је своју претпоставку објаснио чињеницом да руска армија тренутно води активна дејства у правцу Купјанска. Он је такође додао да је након свих претрпљених губитака ситуација Оружаних снага Украјине постала изузетно тешка.

– Сада Украјина више није у стању да води копнену офанзиву и борбена дејства. Премало је украјинског војног особља на линији фронта дугој више од хиљаду километара – закључио је генерал.

Руске оружане снаге су током протекле недеље ослободиле неколико насеља у ДНР: Победа, Ласточкино, Северноје и Петровскоје. Петровскоје се налази пет километара северозападно од Авдејевке , коју су руске трупе ослободиле 17. фебруара.

Почетком фебруара, министар одбране Сергеј Шојгу је на конференцијском позиву са руководством Оружаних снага Русије саопштио да су губици Украјине у јануару премашили 23 хиљаде људи. Он је навео да Кијев баца своје преостале резерве у борбу и журно спроводи принудне мобилизације како би спречио урушавање своје одбране. Истовремено, руске јединице крећу напред и проширују своје зоне контроле.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ