Свет

ОСНИВАЧ БЛЕКВОТЕРА ИМА ШОКАНТНУ ПОРУКУ ЗА САД И ЗАПАД: Подржао га и Илон Маск

Фото: Јутјуб

Конфликт у Украјини треба да се заврши, јер се САД неће одлучити на конвенционални рат против Русије. Крим, Доњецк и Луганск треба „оставити“ Москви, рекао је оснивач приватне војне компаније „Блеквотер“ Ерик Принс, пише Спутњик.

„Украјина… треба да завршавамо тај рат, јер све што сада ради Украјина – она себе уништава демографски. Они немају довољно живе силе“, рекао је он у интервјуу за PBD Podcast.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовом мишљењу, западна одбрамбена база је смешна.

„Нећете водити конвенционални рат против ‘руског медведа’. Рекао бих да је и лош мир бољи од било које њихове представе о рату“, рекао је он и додао да под тим лошим миром подразумева замрзавање ситуације на линији раздвајања.

„Нивелишите фронт осим….нека им остану Крим, Доњецк , Луганск“, каже Принс.

Његову изјаву на тему рата са Русијом подржао је и бизнисмен и власник мреже „Икс“ Илон Маск.

„На жалост, то је истина“, написао је он.

Према Принсовим речима, идеја Запада да се Украјина прими у НАТО је лоша.

Иако сматра да Русија није била у праву када је почела специјалну операцију он напомиње да су била дата сва могућа уверавања да се НАТО неће ширити даље на исток после 1992. године.

Москва је током Другог светског рата изгубила више од 22 милиона људи и гледано са њиховог аспекта, видети толико непријатељских држава на граници, колико их није било од маја 1945. представља проблем, црвену линију, додао је Принс.

Извор: Политика