Русија

ОВАЈ ДЕЧАК ЈЕ РУСКИ ХЕРОЈ: Није се уплашио терориста, спасао је више од 100 људи (ВИДЕО)

Ислам Халилов (15) проглашен је херојем јер је спасио више од 100 људи у нападу у Москви, а ту се задесио јер је дошао на посао и то на пола радног времена у гардероби.

Тинејџер је остао миран, упркос томе што му се пред очима водила права битка, и водио је престрављене људе који су бежали од наоружаних људи до излаза за случај нужде, спасавајући десетине живота.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је јасно стављао до знања људима куда треба да се крећу како би стигли на безбедно место.

– У почетку смо чули неке чудне звукове на првом спрату. Мислили смо да је можда дошла нека бучна група – објашњава Ислам.

Онда је видео како људи почињу да беже у страху. Видео је човека како пуцају испред њега – и знао је да мора да побегне и помогне другима.

– Схватио сам да ћу, ако не реагујем, изгубити свој живот и животе многих људи. Искрено, било страшно – додао је.

Викао је и давао знак уплашеним и успаниченим људима да га прате.

– Када сам био у гомили људи, ишао до врата да их отворим, помислио сам да би терористи могли изаћи са степеница или са покретних степеница и бацити гранату или отворити смртоносну ватру. Хвала Богу, ништа се није догодило. Успео сам да отворим врата на време – захвалан је Ислам што су сви остали живи и здрави.

Ислам своје слободно време проводи радећи у гардероби и играјући фудбал за кадетски тим Спартака.

Подсетимо, Москву је у петак, 22. марта, задесио стравичан терористички напад у ком је убијено најмање 133, а рањено више од 100 особа. Убијено је и троје деце.

Одговорност за напад у Москви преузела је Исламска држава (ИСИС), а касније је објавила и видео за који тврди да је снимак напада у Москви.

Извор: Srbija Danas/Daily Mail