Свет

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Такер Карлсон извређао Путина (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Руски председник се такође жалио на новинара

Такер Карлсон исмејао је оправдање руског председника Владимира Путина за инвазију на Украјину, тврдећи да је ‘денацификација’ земље једна од најглупљих ствари које је икада чуо, пише Њузвик.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Говорећи са домаћином Лексом Фридманом у подкасту објављеном у уторак, Карлсон је разговарао о свом контроверзном интервјуу са Путином објављеном раније овог месеца.

Бивша звезда Фокс њуза суочила се са низом негативних реакција због свог састанка са лидером Кремља, што је први пут да је Путин пристао да седне за интервју са западним медијима од почетка рата у Украјини.

Путинов и Карлсонов интервју дотакао је дугу листу тема, од дуготрајне лекције из руске историје до Путинових размишљања о следец́им председничким изборима у САД.

Карлсон је такође описао свој први утисак о Путину као о некоме ко је „изгледао нервозан“, рекавши Фридману да је руски председник „ушао у [интервју] као превише припремљен студент“.

Фридман је посебно питао Карлсона за мишљење о Путиновом оправдању за наставак рата у Украјини, којим се делимично жели постићи „денацификација” земље. Украјински председник Володимир Зеленски, који је Јеврејин, више пута је одбацио тврдње Кремља да је кијевска влада отворено „пронацистичка“.

– Мислим да је то једна од најглупљих ствари које сам икада чуо. Нисам разумео шта то значи – рекао је Карлсон Фридману.

– Мрзим цео овај разговор јер није стваран – наставио је.

– То је само ад хоминем напад. То је начин повезивања некога са злим режимом који више не постоји.

Нацизам, према Мериам-Вебстер речнику, описује скуп доктрина покрета Нацистичке партије предвођеног Адолфом Хитлером у Немачкој. Према Карлсону, нацизам више не постоји јер је неодвојив од немачке нације.

– Ја сам веома антинациста. Само кажем да 2024. нема нацистичког покрета. То је начин да се људи називају злима – рекао је Фридману.

Њузвик је контактирао канцеларију за штампу Кремља путем имејла за коментар.

Путин се такође пожалио на разговор са Карлсоном, рекавши руском новинару Павлу Александровичу Зарубину да се припремио да се бивши ТВ водитељ понаша агресивно и поставља такозвана тешка питања.

Руски лидер је такође експлицитно исмевао Карлсона током интервјуа, шалећи се на рачун чињенице да су његови покушаји да се запосли у ЦИА више пута били неуспешни.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков раније је рекао новинарима да је Путин дао интервју Карлсону јер има став који се разликује од других западних медија, закључио је Њузвик.

Извор: Јутарњи лист

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ