Русија

ПЕСКОВ САОПШТИО ДРАМАТИЧНУ ВЕСТ: Русија је у ратном стању

Оно што је почело као “специјална војна операција” сада је ескалирало након што је Запад постао учесник, изјавио данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Руска војна операција у Украјини претворила се у пуноправни рат након што се Запад укључио и подржао Кијев“, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков у интервјуу националним медијима објављеном у петак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Москва ће наставити да следи свој циљ да обезбеди да украјинска војска не може да представља претњу руским грађанима или територији, рекао је портпарол листу Аргументи и факти, напомињући да земља сада има четири нова федерална субјекта који морају бити заштићени и потпуно ослобођени од кијевске снаге, пренео је Раша тудеј.

Песков је нагласио да Русија не може да дозволи постојање на својим границама државе која јавно тврди да ће заузети полуострво Крим, као и нове руске територије, мислећи на Доњецку и Лугањску Народну Републику и Запорошку и Херсонску област.

У телефонском разговору са новинарима касније током дана, Песков је објаснио да упркос томе што се сукоб „де факто претворио у рат“, правно остаје класификован у Русији као специјална војна операција и да се у том погледу ништа није променило.

Извор: Б92.нет

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ