Србија

„ПОЧЕЛО ЈЕ ДА СЕ СУМЊА…“ Мештани Бањског Поља проговорили о породици нестале Данке

Фото: ТикТок принтскрин

Оно што породицу из које потиче нестала девојчица Данка Илић разликује од осталих у месту Бањско Поље јесте то што је реч о староседеоцима, који од давнина газдују својим имањем.

-Ми јесмо мало, али на неки начин градско место и не познајемо се баш као људи који живе у неком селу – прича нам један од становника Бањског Поља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

-Игром случаја познајем деку девојчице, човек је честит, породица је на месту, бар што се тиче ових старијих, за млађе не знам – прича овај човек.

Место је мало, а настало је, практично, као издвојено градско насеље Бора.

-Ново насеље почело је да се гради 1984. године. Људи су овде куповали станове у зградама, јер је то била прилика да живе мало ван града. Већина нас је радила у Бору и имамо градску линију. Ко није желео стан, куповао је плацеве, узимао кредит РТБ-а и градио куће – прича наш саговорник.

Тек на крају овог насеља, као једна од последњих остала је кућа у којој је нестала мала Данка. То је имање које није откупљено и по томе се разликује од остатка насеља, изоловано је, на самом крају и на већој парцели.

-Незамисливо је било да се овде тако нешто догоди. Људи коментаришу, али да вам кажем, није више да се само прича, почело је и да се сумња – каже једна комшиница.

Читаво насеље пуно је полиције која је током дана обилазила станове и мотрила на мештане. Чак су чували и децу у паркићу. Иако нема панике, слика насеља данас је потпуно другачија.

Извор: Телеграф/Srbija Danas