Свет

ПРЕТЕ ПУТИНУ: Очекујте, смртоносни удар веома брзо! (ФОТО)

Терористичка организација Исламска држава (ИСИС) запретила је да ће „масакрирати“ руског председника Владимира Путина, као и да је мучење терориста напада у Москви „повећало њихову жеђ за крвљу“, јавља Даилy Маил.

Четири руска држављана, идентификована као Далерџон Мирзојев (32), Саидакрами Рахабализода (30), Шамсидин Фаридуни (25) и Мухамадсобир Фаизов (19), били су изложени суровим условима притвора и појавили су се у руском суду у недељу са тешким повредама, наводи британски портал.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На једном снимку види се Рахабализода како плаче и вришти на земљи док га руски војници ударају кундацима својих оружја, док је други видео показао једног официра како му одсеца десно уво и присиљава га да га поједе.

Касније се појавио на суду са отеченим лицем и великим завојем преко десног увета.

ИСИС, који је два пута преузео одговорност за напад, данас се поново огласио, позивајући Путина да „заустави мучење исламских затвореника“ и упозорио да слике и видео записи мучења само повећавају „жеђ за крвљу код хиљада њихове браће“.
Нови снимак показује руске војнике како лове још једног осумњиченог за тероризам, који је покушавао да се сакрије од њих пењући се на дрво. Након што су га бацили на земљу, војници су више пута ударали његовом главу о земљу док су га испитивали.

У међувремену, заменик председника Савета безбједности Русије Дмитриј Медведев позвао је безбедносне снаге да „убију“ све који су учествовали у извођењу терористичког напада.

ИСИС је тим поводом саопштио: „Свим дивљим Русима! Престаните мучити затворенике Исламске државе. Пазите! Немојте мислити да немамо прилику да вам се осветимо за нашу ухваћену браћу“.“

„У нападу у петак доказали смо вам да, ако Бог да, муџахедини Исламске државе могу вас казнити за било који од ваших ужаса.“

„Мучење ухваћених муџахедина и објављивање видео записа о томе повећава жеђ за вашом крвљу код хиљада њихове браће.“

„Овога пута, ударићемо вас тако јако по глави да ће вас будуће генерације, ако Бог да, памтити, а овај прошли бол и ране ће бити заборављено.“

„Да! Стижу вам врло тешки, смртоносни, крвави, још гори и разорнији удари. Ишчекујте! Очекујте масакр, ако Бог да. Веома брзо, ако Бог да“, наводи се у саопштењу ИСИС-а.

Извор: Телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ