Свет

ПУТИН ЗАЛЕДИО ЗАПАД И КИЈЕВ: Најавио неизбежно уједињење

Руски лидер је указао да је просперитет Запада у доброј мери заснован на експлоатацији других земаља и народа.

Америчка елите нису успеле да се носе са теретом одговорности након што су САД остале једина суперсила после распада СССР, рекао је Владимир Путин у разговору са страним учесницима Светског омладинског фестивала који је одржан у Сочију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски лидер је указао да је просперитет Запада у доброј мери заснован на експлоатацији других земаља и народа:

– И у Северној Америци, у САД, а и у Европи многи озбиљни и дубоки људи сматрају да је благостање њихових земаља у знатој мери утемељено на експлоатацији других народа. Умногоме на експлоатацији Африке. Западне земље користе и туђе и природне и људске. Чак то нимало не скривају.

Путин је посебно нагласио да ће се Русија и Украјина, пре или касније, ујединити, ако не другачије онда у сваком случају на духовном плану.

– То је неизбежно. Само, да би се то догодило, мора бити уклоњено све што томе смета. Нашем духовном обједињавању смета украјински национализам који је у ранг националних хероја уздигао људе који су сарађивали са нацистима. То је отров – закључио је Путин.

Подсетимо, Светски фестивал младих одржава се од 1. до 7. марта на руској савезној територији Сиријус, у близини црноморског одмаралишта Сочи, указом председника Русије, Владимира Путина.

Извор: Република