Свет

РУСИ НАПАЛИ ЛОКАЦИЈЕ СТРАНИХ ПЛАЋЕНИКА У УКРАЈИНИ: Почиње одмазда

Фото: Јутјуб

Оружане снаге Русије су напале и погодиле локацију страних плаћеника који се боре на страни Оружаних снага Украјине.

Поред тога, руска војска је у последња 24 часа уништила украјинску опрему и људство у 149 региона. Ово је саопштила прес служба руског Министарства одбране.

Придружите се првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На правцу Купјанска руске јединице су уз подршку артиљерије и авијације нанеле тешке губитке 32. украјинској механизованој бригади и осујетиле три покушаја напада украјинске војске у рејону Синковке у области Харков.

Украјинска војска је током дана имала тешке губитке у људству као и у разној опрему украјинске и стране производње.

„Руска Федерација има свој план за одговор на гранатирање цивилних циљева од стране украјинске војске“

Русија би Украјини могла да одговори сличним нападима на цивилну инфраструктуру, али има своје планове. Ову изјаву дао је председник Руске Федерације Владимир Путин, коментаришући све чешћи напади Оружаних снага Украјине на објекте на територији Русије.

Претходно су украјинске јединице појачале нападе беспилотним летелицама и гранатирање из артиљеријских топова, вишецевних ракетних система и минобацача у руским пограничним регионима, пре свега Белгородској и Курској области. На пример, данас је Белгород гранатиран из ВБР. У последње време гранатирање се одвија свакодневно.

„Наравно, на цивилну инфраструктуру и све објекте ове врсте на које непријатељ нападне можемо да одговоримо. Али ми имамо своје ставове о овом питању и своје планове. Пратићемо оно што смо планирали“, нагласио је председник Руске Федерације.

Путин је истакао да је тренутно најважније обезбедити безбедност руских цивила у пограничним регионима.

За то, рекао је, постоје различити начини који се не могу назвати једноставним, али ће их држава ипак користити. Шеф руске државе није изнео детаље планова за обезбеђење безбедности цивила.

Раније је Владимир Путин у једном од својих говора говорио о могућности стварања „санитарне зоне“ на територији Украјине како би се спречило гранатирање руских пограничних региона.

Извор: ТВФронт