Свет

СВЕТ ЈЕ БИО НА ПРАГУ АПОКАЛИПСЕ: „Русија на 150 метара од активације Члана 5. НАТО-а“

Застрашујућа тврдња америчког конгресмена

Москва је умало изазвала колективни одговор НАТО-а испаливши пројектил који је наводно пао близу конвоја који је превозио грчког премијера и украјинског председника, рекао је бивши посланик у америчком Конгресу Адам Кинзингер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Републиканац из Илиноиса реаговао је на извештаје о ракетном удару близу конвоја Кирјакоса Мицотакиса и Володимира Зеленског јуче у јужном украјинском лучком граду Одеси.

Мицотакис је рекао новинарима како су он и његова пратња „чули звук сирена и експлозије које су се догодиле у њиховој близини“ додајући да „нису имали времена да дођу до склоништа“.

Зеленски је рекао да Русију „није брига где ће ударити“, док је украјинска морнарица рекла да је пет људи убијено у нападу. Било је различитих извештаја о томе колико је пројектил био близу вођама, а грчки медији кажу да је био унутар 150 метара, док је ЦНН известио да је био унутар 500 метара.

– Русија се управо приближила на 150 метара Члану 5, с вестима о нападу на Одесу који је замало погодио грчког премијера – написао је Кинзингер је на X.

Кинзингер се позива на Члан повеље НАТО-а у којем се наводи да се напад на било коју њену чланицу сматра нападом на све и може подстаћи колективни одговор.

Објава републиканца из Илиноиса, отвореног критичара бившег председника Доналда Трампа и његовог ширег политичког покрета „Учинимо Америку поново великом“ (МАГА), скупила је више од 750.000 прегледа до данас ујутро.

Извор: Srbija Danas/В.М.