Србија

ВУЧИЋ ШОКИРАО СВЕ: Запад има ова три захтева за Србију

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Запад од Србије очекује три ствари – да призна Косово и Метохију, да уведе санкције Русији и да се у Србији уведе марионетски режим.

Он је на конференцији за новинаре рекао да је у оквиру првог захтева – да се призна Косово и захтев да се Србија одрекне Републике Српске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Одрицање од Републике Српске је један кључни разлог. Иако су се многи смејали, чињеница је да да ствари у Украјини не иду онако лако како су многи на Западу мислили, а против Русије. Руси су ти који имају иницијативу. Желели ми то или не, постоји опасност а већ се дешавала у прошлости и вероватно би на месту (председника Русије Владимира) Путина увек могао да се позивам на преседан што су и они чинили. Пошто то знају на Западу, важно је да се Косово покрије и рашће притисци на Србију, а на (премијера привремених приштинских институција Албина) Куртија неће. Хоће, али само да не дође до ситуације да Србија реагује, а то ни ми не желимо“, рекао је Вучић.

Како је појаснио у оквиру тога је важно одрицање од Републике Српске и да Србија активно ради против РС и само када је се одрекнемо бићемо добри.

Као другу ствар која се тражи од Србије он је навео увођење санкција Русији и антикинески став, а као трећи увести марионетски режим какав су имали до 2012. године.

Извор: Политика