Свет

ЗАХАРОВА УНИШТИЛА СТОЛТЕНБЕРГА: Зажалио је што је ударио на Путина

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

МОСКВА види критике које је поводом руских председничких избора упутио генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг као покушај отвореног мешања у унутрашња питања Русије, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

– Коментар генералног секретара Алијансе о томе да избори у Русији, како је он то рекао, „нису били ни слободни нити поштени“ сматрамо покушајем грубог мешања у унутрашња питања наше земље – истакла је Захарова на брифингу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према њеним речима, изненађујуће је чути такве изјаве од званичника организације која, под вођством Вашингтона, „има дугу историју политике моћи и директне војне агресије против независних држава“, јавио је ТАСС.

– Данас се од већине тренутних такозваних лидера Алијансе и не може очекивати ништа друго. Они окрећу главу, чак и оправдавају нападе украјинских терориста западним оружјем на руске грађане који су мирно гласали на бирачким местима, али су спремни да суде о легитимности избора у свим деловима света. Немају право на то – додала је Захарова.

Председнички избори у Русији одржани су протеклог викенда, а председник Русије Владимир Путин је, према још незваничним резултатима, освојио 87,28 одсто гласова.

Председница руске Централне изборне комисије Ела Памфилова изјавила је у понедељак, 18. марта, да ће коначни резултати највероватније бити објављени сутра.

Извор: Срна