Свет

ЗЕЛЕНСКИ ОВО КРИЈЕ КАО ЗМИЈА НОГЕ: Шојгу објавио страшне вести

Војни губици Кијева од почетка 2024. премашили су 71 хиљаду људи и 11 хиљада јединица различитог наоружања, што је скоро три пута више него у истом периоду прошле године, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

– Генерално, губици Оружаних снага Украјине у овом периоду, односно од почетка ове године, премашили су 71 хиљаду људи и 11 хиљада јединица различитог наоружања, што је скоро три пута више од цифара за исти период прошле године – рекао је Шојгу на састанку војног врха.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руске снаге су од почетка 2024. године уништиле четири тенка Абрамс, пет Леопарда, шест вишецевних система Хајмарс и пет система Патриот у Украјини.

По његовим речима, због специјалне војне операције, Јужни војни округ ц́е добити више од 16 хиљада јединица наоружања и војне технике, а завршава се и изградња више од 360 објеката војне инфраструктуре.

– На југозападном стратешком правцу остаје тешка ситуација у вези са извођењем специјалне војне операције у Украјини. У овим условима, Јужни војни округ наставља да повец́ава своје борбене способности – објаснио је Шојгу.

Извор: Медији