Свет

ЗЕЛЕНСКИ ОВО КРИЈЕ КАО ЗМИЈА НОГЕ: Шојгу објавио страшне вести

Војни губици Кијева од почетка 2024. премашили су 71 хиљаду људи и 11 хиљада јединица различитог наоружања, што је скоро три пута више него у истом периоду прошле године, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

– Генерално, губици Оружаних снага Украјине у овом периоду, односно од почетка ове године, премашили су 71 хиљаду људи и 11 хиљада јединица различитог наоружања, што је скоро три пута више од цифара за исти период прошле године – рекао је Шојгу на састанку војног врха.

Руске снаге су од почетка 2024. године уништиле четири тенка Абрамс, пет Леопарда, шест вишецевних система Хајмарс и пет система Патриот у Украјини.

По његовим речима, због специјалне војне операције, Јужни војни округ ц́е добити више од 16 хиљада јединица наоружања и војне технике, а завршава се и изградња више од 360 објеката војне инфраструктуре.

– На југозападном стратешком правцу остаје тешка ситуација у вези са извођењем специјалне војне операције у Украјини. У овим условима, Јужни војни округ наставља да повец́ава своје борбене способности – објаснио је Шојгу.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ