Свет

БИВШИ АГЕНТ ЦИА ЗАЛЕДИО ПЛАНЕТУ: Трећи светски рат је почео

На планети је, чини се, већ почео трећи светски рат, сматра бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон.

„Тренутно се води светски рат туђим рукама“, рекао је Џонсон за Јутјуб канал „Dialogue Works“, одговарајући на питање водитеља како оцењује ратна дејства у Украјини, напад Ирана на Израел, сукоб у Појасу Газе, као и могућу ескалацију напетости око Тајвана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осим посредне умешаности у сукоб, аналитичар је упозорио и на могућност директног уплитања Сједињених Америчких Држава у борбена дејства због самих Американаца.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Постоји много људи у САД који једноставно сањају да нападну Кину, по сваку цену баце нуклеарно оружје на Палестинце и једноставно их све поубијају“, објаснио је стручњак, алудирајући на недавну изјаву америчког конгресмена Тима Валберга о потреби да се сукоб на Блиском истоку заврши по аналогији са јапанским градом Нагасаки.

У марту је председник Русије Владимир Путин изјавио да би у случају великог сукоба између Русије и НАТО-а планета била на корак до трећег светског рата. Према његовим речима, у савременом свету све је могуће, али тешко да је неко заинтересован за такав развој догађаја.

Извор: Медији