Свет

БРУТАЛНА ПРЕТЊА ВЛАДИМИРА ПУТИНА: Све ће их стићи руска рука

Рука Русије ће стићи до свих који су наручили и извукли корист из терористичког напада у „Крокус сити холу“ у Москви, изјавио је председник Русије Владимир Путин, преноси Спутњик.

„Нама је важно да утврдимо не само директне извршиоце, него и све карике, криминалне ланце оних који су имали корист од тог злочина. Сигурно ћемо доћи до њих“, рекао је руски лидер на проширеном састанку колегијума Министарства унутрашњих послова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Русија је платила веома високу цену за терористички напад у „Крокус сити холу“, а анализа стања рада органа безбедности мора бити крајње објективна и професионална, истакао је Путин.

„Важно је, пре свега, да се безбедност подигне на нови ниво – осигурање реда, спортских објеката, транспорта и тржних и забавних центара, школа, болница, универзитета, позоришта и тако даље“, казао је руски лидер.

Он је истовремено поручио да не треба допустити да недавни трагични догађаји у „Крокус сити холу“ испровоцирају пораст ксенофобије и исламофобије.

Путин је такође позвао Министарство унутрашњих послова да обрати пажњу на акције за неутрализацију организованог криминала.

„Имајући у виду да такве групе, а понекад је реч о правим криминалним синдикатима, често имају прекогранични карактер и да делују руку под руку са страним обавештајним службама, емисарима међународних радикалних екстремистичких структура“, рекао је руски лидер.

Извор: Политика