Свет

БУГАРСКИ ЕКСПЕРТ ЗАПРЕПАСТИО СВЕТ: Неизбежно је, експлодираће

Фото: Јутјб

Европа се ближи рату са једном од најснажнијих нуклеарних држава на свету – са Русијом, а давање све више новца Кијеву за потребе сукоба ће довести до тога да то буре барута коначно експлодира, изјавио је бугарски економиста Кузман Илијев.

„Ако се европски политичари у Бриселу не примире благовремено, увући ће нас у нешто чему се крај неће назирати. Ако наставе да пребацују новац у Украјину, то буре барута ће коначно експлодирати и закачити све нас који се налазимо у близини“, упозорио је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима Илијева, изјавом о слању војске у Украјину председник Француске Емануел Макрон само жели да прикрије своју „политичку импотенцију“ и да себе представи јаким лидером.

Поред тога, главни заговорник рата у Украјини је управо европски војно-индустријски сектор, а ту чињеницу не скривају ни европски ни амерички политичари.

„Акције тих компанија сумануто расту, дивиденде су све веће, док на фронту гину деца. То је то лицемерје. А Макрон, говорећи о слању НАТО војске у Украјину, не знам шта је под тим мислио – да ли ће након Француза у Украјину кренути и Румуни и Бугари?“, упитао је Илијев.

„Чак су и Сједињене Државе одмах схватиле да је Макрон веома опасан. Докле ће трајати ово лудило, та неодговорност? Не зна се да ли ће превладати здрав разум или ће ти искомплексирани политичари увући све у то лудило. То донекле зависи од нас самих, од поступака грађана“, закључио је Илијев.

Извор: Медији