Свет

ЦЕО СВЕТ ЈЕ ОВО ЧЕКАО: Руси се огласили након ескалације сукоба

Због става западних чланова, Савет безбедности УН није адекватно одреаговао на недавни напад по иранском конзулату за који Техеран тврди да је довео до ноћашњих напада, подсећа Министарство спољних послова Русије

Изузетно смо забринути због још једне опасне ескалације на Блиском истоку, саопштило је данас руско Министарство спољних послова, поводом ноћашњег напада Ирана на Израел.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарство је подсетило да је МСП Ирана саопштило да је напад изведен као одговор на раније нападе по иранским објектима у региону, укључујући и напад на ирански конзулат у Дамаску, који је Москва одлучно осудила.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Нажалост, због става западних чланова Савет безбедности УН није могао да адекватно реагује на напад по иранском конзулату“, наводи се у саопштењу.

Москва подсећа да је Русија више пута до сада упозоравала да ће сви нерегулисани сукоби на Блиском истоку, који се „често подгревају неодговорним провокацијама, доводити до пораста тензија“.

„Позивамо све умешане стране на уздржаност. Рачунамо на то да ће државе из региона решавати постојеће проблеме политичким и дипломатским путем. Сматрамо да је важно да конструктивни међународни играчи допринесу томе“, поручује МСП Русије.

Извор: Медији