Издвајамо Православље

ЧУДО НА СВЕТОЈ ГОРИ: Неми младић ПРОГОВОРИО пред иконом Богородице! Свештеници ЗАПЛАКАЛИ од среће (ВИДЕО)

– Мајко Богородице, дај ми здравље – биле су прве речи 18-годишњег немог дечка из Струмице, на југу Македоније, изговорене испред иконом Богородице у манастиру Дохиари на Светој Гори.

Позивајући се на страницу „Светогорска сећања“, медији у Грчкој и Македонији преносе сведочење једног монаха који је био присутан у манастиру где се почетком овог месеца десило чудо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је испричао да је младић из Струмице пре десетак дана са својом породицом дошао на Свету Гору да се поклони и помоли пред чудотоврном иконом Богородице назване Горгоепикос. Или, у преводу: Богородица која брзо услишава и решава проблеме верника који јој се помоле.

– Када је младић стигао у манастир и нашао се пред иконом Богородице, иако никада у животу није проговарао, одједном је на његовом матерњем језику узвикнуо: „Мајко Богородице, дај ми здравље“ – пише портал специјализован за црквене вести.

Када су то чули, сви су занемели од чуда. Молитва је настављена, а чим је завршена, младић из Струмице се обратио присутнима, који су се молили заједно са њим, и рекао: „Хвала вам, већ се осећам веома добро“. Да се заиста ради о истинитом догађају и правом чуду, за скопску телевизију Канал 5 су потврдили свештеници из једног православног храма у Струмици.

 

 

Извор: srbijadanas.com