Србија

ХИТНА ЕВАКУАЦИЈА У НИШУ: „Напустите објекте, отворите прозоре, мајке са децом организовано да крену“

Због уништавања заостале авио бомбе која је пронађена на градилишту поред Научно – технолошког парка у Нишу, у недељу 21. априла биће евакуисано шире подручје око улице Александра Медведева, Булевара Николе Тесле па све до Београдске улице. Станарима се саветује да по изласку из станова отворе прозоре, спусте ролетне, уклоне возила док је одређеним деловима улица забрањено кретање.

Ево шта је наложено из нишке полиције:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Обавештавамо грађане да ће Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије, у недељу, 21. априла, уништити бомбу заосталу из НАТО бомбардовања која је пронађена приликом радова у Улици Александра Медведева у Нишу.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Градски штаб за ванредне ситуације Града Ниша је, због тога, донео наредбу о мерама које треба извршити и евакуацији станара следећих улица:

Булевар Николе Тесле бројеви: 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 27а, 27б, 27в, 29, 29а, 29б, 31, 33, 35, 37, 39, 41, 43, 45, 47, 49, 51, 53, 55, 57, 59, 61, 63
Улица Александра Медведева бројеви 2, 2а, 14, 15, 16, 17, 18
Улица Београдска 1, 1а, 1б

Како је даље саопштено из МУП-а, у циљу заштите живота и здравља људи и животиња, потребно је да се грађани придржавају следећих упутстава:

да напусте објекте у недељу, најкасније до 7 часова и да поведу своје кућне љубимце
да претходно отворе прозоре и спусте ролетне
да старије и болесне особе, особе са посебним потребама и мајке са децом организовано крену из насеља Стеван Синђелић у објекте за збрињавање становништва у Нишу где ће бити смештени до тренутка уништења бомбе и то:

1. Хотел „Центро Турист“, улица Девете бригаде бр.10,

2. Центар за пружање услуга социјалне заштите „Мара“, улица Сестре Баковић бб,

3. Центар за стручно усавршавање, улица Париске Комуне бб,

4. Ромски културни центар, Булевар 12. фебруар, бр. 82/а,

5. Основна школа „Вук Караџић“, улица Београдска бр. 2.

– Апелујемо на грађане да се евакуисано становништво на месту прихвата придржава упутства надлежног органа и особа задужених за одржавање реда, свих наредби надлежног органа у току уништења бомбе, као и да се не враћају у своје домове до завршетка акције уништења бомбе, односно до тренутка док од надлежних не добију дозволу да могу да се врате – наводи се и саопштењу полиције.

Забрањено кретање

Такође, забрањује се станарима Булевара Николе Тесле и улица Александра Медведева и Београдске да се крећу и паркирају у овим улицама.

-Потребно је да из ових улица помере своја возила до 22 сата у суботу, 20. априла, а у супротном возила ће бити премештена на паркинг АМД „Петар Ринчић“ Ниш (бивша ауто пијаца – ауто полигон код Нишке тврђаве) и паркинг супермаркета „Мега Макси“ у Улици 12. фебруар бр. 80, Градска Општина Црвени Крст у Нишу који ће бити бесплатни.

Грађани се за све додатне информације могу обратити на број телефона 193 – саопштава нишка полиција.

Извор: Блиц