Свет

ИРАН ЗАЛЕДИО САД: Ево шта су урадили

Иран ће вероватно пажљиво пратити одговоре Израела и САД на своје акције како би видео како се његова технологија такмичи са западним системима и тактикама, а Техеран би могао да искористи нова сазнања за будуће нападе, известио је Блумберг, позивајући се на неименованог бившег америчког обавештајног званичника.

– Иран ће вероватно пажљиво пратити одговор Израела и Сједињених Држава како би видео како се његова технологија такмичи са западним ваздушним системима и тактикама – рекао је извор, цитирала је агенција.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовом мишљењу, Иран би могао да искористи добијене информације за „будуће нападе“ и да их подели са снагама које га подржавају како би повећао своју ефикасност у употреби иранског оружја.

Иранска Исламска револуционарна гарда (елитне јединице Оружаних снага) саопштила је у недељу увече да напада територију Израела као одговор на уништење израелског авиона иранског конзулата у Сирији почетком априла. У нападу је, према различитим изворима, укључено од неколико десетина до стотина ракета и беспилотних летелица, укључујући беспилотне летелице.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су њихове оружане снаге у стању приправности. Пентагон је рекао да ће подржати Израел, а иранска мисија при УН назвала је то сукобом између Техерана и Тел Авива , позивајући Вашингтон да се „држи подаље“.

Извор: Информер