Србија

ЈЕЗИВО ПРИЗНАЊЕ: Данкин убица испричао све, открио и помагаче

Дејан Драгијевић (50) признао је синоћ на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару да је задавио Данку Илић, сазнаје „Блиц“.

Према информацијама које поседујемо, саслушање Дејана Драгијевића трајало је ноћас више од 2 сата.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је у тужилаштву открио и да је имао помагаче да склони тело Данке Илић са депоније.

– Рекао је да су му помогли отац и брат да се реши тела – каже извор „Блица“ упознат са случајем.

Како је писано, Срђан Јанковић се бранио ћутањем.

Огласио се МУП поводом хапшења оца и брата убице

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су Р. Д. (73) и Д. Д. (40) због постојања основа сумње осумњиченом за тешко убиство двогодишње Данке Илић помогли да премести тело девојчице са депоније у околини Бањског поља на за сада непознату локацију на територији града Бора

Које локације ће полиција данас претраживати

Како је потврдио начелник УКП-а Нинослав Цмолић, данас ће бити поново бити претражене куће осумњичених, али и шира околина.

„Биће претражене септичке јаме, ићи ћемо и на гробље. Има много локација које ћемо данас обићи“, рекао је Цмолић.

Подсетимо, за убиство Данке Илић осумњичени су радници „Водовода“ Срђан Јанковић (50) из села Лука и Дејан Драгијевић (50) из села Злот. Они су признали злочин, али нису открили тачну локацију где су бацили тело девојчице, а још увек је мистерија и како је она тачно убијена.

Цмолић открио нове детаље потраге

Начелник УКП Нинослав Цмолић каже да полиција наставља потрагу са телом, осумњиченима је одређен притвор, а како истиче, иако осумњичени до детаља описују извршење кривичног дела, када дође до момента да се каже где је сакривено тело, осумњичени не жели да сарађује.

Врх полиције открио детаље испитивања

Министар полиције Братислав Гашић, изнео је до детаља хронологију убиства Данке Илић. О моменту несреће на путу детаљније је говорио начелник УКП Нинослав Цмолић. Како је испричао, возач није ни приметио да је оборио девојчицу, то је схватио тек када му је сувозач рекао.

Извор: Блиц