Свет

КРАЈ! НАСА СКИНУЛА ОЗНАКУ ТАЈНОСТИ: Апокалипса стиже

Фото: Pixabay.com

Планета Земља ће остати без средстава комуникације.

Многи езотеричари и пророци одавно су предвидели такозвана „три дана таме“. Према овим предвиђањима, у одређено време ће се сва струја на Земљи искључити, а људи ће остати у мрклом мраку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Теоретичари завере су наводили различите разлоге за ову појаву- једни мисле да ће то бити последица магнетне олује, други верују да ће се то догодити због инвазије НЛО-а, а трећи да ће свет остати у мраку након употребе новог технолошког оружја.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Међутим, многи нису обраћали пажњу на ово предвиђање, сматрајући га само још једном теоријом завере. Међутим, недавно је НАСА званично објавила да би се таква апокалипса заиста могла догодити у наредних 10 година, и то не три дана, већ неколико месеци или чак година.

За све је крива соларна олуја невиђене снаге, која ће нашу планету задесити најкасније у наредној деценији, а могуће и раније.

Федерална агенција је недавно известила да је роботска свемирска летелица под називом „Паркер соларна сонда“ (ПСП), након година истраживања, успешно прошла кроз соларни ветар по први пут.

Према научницима, електрични квар може да настане управо због соларне олује, другим речима, због ветрова који су набијени честицама које излазе из спољашње атмосфере Сунца. Што је ветар јачи, то су његове последице на Земљи горе.

Пре свега, због ове олује ће трпети све комуникације. „У најмању руку, такав догађај би могао оставити људе без приступа Интернету месецима или чак годинама, чинећи сателите и далеководе бескорисним“, кажу научници.

У поређењу са другим теоријама судњег дана, интернет апокалипса не изгледа као тако страшна претња. Међутим, ако боље размислимо, његове последице могу бити катастрофалне, јер говоримо о заустављању свих технолошких система, што ће створити потпуни хаос.

Такав догађај ће негативно утицати на психу многих људи. Сада барем свака трећа особа пати од зависности од интернета, а многи једноставно неће преживети ни један дан без друштвених мрежа.

Сада стручњаци покушавају да разумеју механизам ових токова како би одредили своје следеће кораке.

„Ово ће утицати на нашу способност да разумемо како сунце ослобађа енергију и изазива геомагнетне олује које представљају претњу нашим комуникационим мрежама“, рекао је професор Стјуарт Бејл, који је водио студију.

Научници желе да схвате, да ли је могуће преусмерити ток ветрова тако да пролазе поред Земље, а да не нашкоде нашој планети.

Надајмо се да ће научници ипак успети да пронађу начин да избегну овакву апокалипсу, иначе њене последице могу бити штетне по човечанство.

Извор: Wебтрибуне.рс