Свет

МАСК У НЕВЕРИЦИ: Руски генерал му запретио!

Потенцијал руске одбрамбене индустрије омогућава да се супротстави Старлинку, рекао је у интервјуу листу „Краснаја звезда “ начелник јединица за електронско ратовање оружаних снага Јуриј Ласточкин.

– Употреба комерцијалних фреквенцијских опсега, што је у супротности са међународним обавезама, ствара одређене потешкоће, али постојећи научни и технички ресурси предузећа одбрамбене индустрије омогућавају нам да брзо предузмемо мере за укључивање нових објеката на листу мета – рекао је.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ласточкин је такође назвао лицемерјем Сједињених Држава и наставком на тему „двоструких стандарда“ трансфер технологија комерцијалног система у Украјину.

Старлинк је сателитска мрежа следеће генерације дизајнирана да обезбеди широкопојасни приступ интернету било где на планети.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Средином октобра 2023. Илон Маск је рекао да Спејс екс више не може да плаћа услуге Старлинка у Украјини због високих трошкова. Компанија је тражила од Пентагона да покрије трошкове. Касније је бизнисмен напоменуо да ће наставити да финансира ову област.

Извор: Информер