Свет

НЕМАЧКА НА НОГАМА: Терористички напад?

Фото: Pixabay.com

Немачка полиција привела је једну особу у Халеу због сумње да је припремала терористички напад са екстремно десничарском позадином, јављају данас немачки медији.

Државно тужилаштво је саопштило да је осумњичени 36-годишњак ухапшен током викенда након што је у пијаном стању из стамбене зграде узвикивао расистичке слогане и претио оружјем, пренео је немачки јавни сервис МДР.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Приликом хапшења пронађена је експлозивна направа која је била спремна за употребу.

Истрага о мотиву је у току, а осумњичени је задржан у притвору.

Тужилац Денис Чернота изјавио је да је током претреса стана осумњиченог полиција пронашла доказе да 36-годишњи Немац презире људе који се не уклапају у његов поглед на свет.

Истражитељи претпостављају да човеков животни амбијент није био лак јер у Халеу постоји неколико жаришта криминала, међу којима је и четврт Шлосерштрасе. Становници су изјавили за телевизију да постоје тензије у насељу у којем живе Африканци.

Истражитељи, такође, претпостављају да је 36-годишњи мушкарац сам направио експлозивну направу како би ранио и убио људе. Овај 36-годишњак је ухапшен прошле суботе и налази се у притвору.

Током накнадне полицијске акције, око 50 становника морало је да напусти своје домове. Осумњичени није непознат истражитељима, пошто је раније осуђиван за имовинске и насилне злочине.

Извор: Танјуг