Свет

НЕМАЧКИ ПУКОВНИК СМРЗНУО КИЈЕВ: Ово морате да урадите или

Фото: Х принтскрин

Украјинске оружане снаге због руских успеха на бојном пољу али и у производњи наоружања, суочавају се са све тежом ситуацијом са људством и мобилизацијом нових војника.

Због тога Кијев ће морати да преда неке градове, скрати линију фронта како би спречио потпуни колапс на ратишту, тврди бивши пуковник Бундесвера и војни експерт Волфганг Рихтер у интервјуу за немачки “Велт”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У ситуацији када Руси уз помоћ напредних клизних бомби успевају да пробију положаје украјинске војске, поставља се питање да је могуће да Украјинци и даље држе фронт као до сада?

„Па, дефинитивно је случај да су Украјинци сада принуђени да заузму одбрамбени положај. Али то се примећује од јесени прошле године након неуспеха велике контраофанзиве. И сада, наравно, Украјинци примећују да им недостаје не само муниција, већ, пре свега, снага. У Украјини се води жустрија дискусија о томе како се овај недостатак снаге може попунити,” каже Рихтер и додаје:

„Једно је сигурно: Украјинци сада морају да смање своје линије фронта. Такође ће вероватно морати с времена на време да предају поједине градове како би избегли опасност од фронталног пробоја који би онда ескалирао у маневарски рат.

То значи да сада почињу да граде и проширују позиције у дубини како би још једном искористили предност одбрамбених играча. Али то такође значи, напротив, да ће вероватно бити мањих успеха руске војске, која ће ипак моћи да заузме ово или оно насељено подручје.

У овом тренутку, не видим истински велики пробој, али се не може искључити,” закључује немачки официр процену стања на украјинском фронту.

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ