Свет

ПЕСКОВ ЗАГРМЕО: САД ће одговарати, а Украјина ће скупо платити

Фото: Јутјуб

Помоћ Кијеву ће само још више разорити ту земљу, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков

У случају конфискације руске имовине САД ће морати да одговарају. Тај потез ће нанети штету репутацији Америке, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је реаговао на одлуку Представничког дома америчког Конгреса да усвоји нацрт закона о конфискацији руских актива и издвајању помоћи за Украјину у износу од више од 60 милијарди долара.

„Ако је то заиста тако онда ће Америка морати да одговара за то и ту неће бити временских ограничења, радићемо тако да то буде на најбољи могући начин усклађено са нашим интересима“, рекао је Песков за лист „Лајф“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Додао је да ће ова одлука приморати многе инвеститоре у тој земљи да штеде своја средства, „јер ће бити нарушена постојаност приватне имовине, посебно државне“.

„Одлука Представничког дома о помоћи Кијеву је била очекивана, то ће само још више разорити Украјину“, рекао је он.

Подсећамо, Представнички дом америчког Конгреса усвојио је на данашњој седници Нацрт закона о конфискацији руске имовине.

Конгрес је усвојио закон којим ће бити замрзнута руска средства у износу од 8,1 милијарди долара послата као помоћ Украјини.

Нови закон је усвојен са 311 гласова за и 112 против, при чему су све демократе и 101 републиканац гласали за пружање 61 милијарде долара нове помоћи Украјини.

Сума од преко 60 милијарди долара биће расподељена на следећи начин – 23,2 милијарде биће утрошене на услуге у сфери одбране, 13, 8 милијарди за куповину оружја за Украјину и 11, 3 милијарде за „текуће војне операције САД у региону“.

Извор: Медији