Русија

ПУТИН ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ: Морамо да…

Руски председник Владимир Путин наложио је влади да до 31. марта 2025. године припреми мере за улазак Русије у четири највеће економије света, наводи се на сајту Кремља.

„Влада Руске Федерације, уз учешће извршних органа конститутивних субјеката Руске Федерације, да предузме мере како би до 2030. године Руска Федерација ушла у четири највеће економије света по бруто домаћем производу, израчунато по паритету куповне моћи. Осим тога, да се обезбеди формирање и усвајање пројекције буџета за дугорочни период, које садржи параметре дугорочног финансијског плана за 2025-2030. и обим финансирања националних и федералних пројеката“, наводи се.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извештај треба да се поднесе до краја марта 2025. године, а за одговорно лице именован је премијер Русије Михаил Мишустин.

Председник Русије такође је наложио да се предузму мере у циљу смањења нивоа сиромаштва становништва испод седам одсто.

„Влада Руске Федерације, да предузима мере да обезбеди смањење нивоа сиромаштва становништва испод седам одсто до 2030. године, укључујући и ниво сиромаштва вишечланих породица до 12 одсто и испод тога“, додаје се.

Додаје се да банка Русије и руска влада морају да предузму мере да до 2030. године капитализацију берзе у земљи доведу на 66 одсто бруто домаћег производа (БДП).

Осим тога, руски председник је наредио изградњу више од 100 вртића у оквиру националног пројекта „Породица“, затим да се издвоји 210 милијарди рубаља за изградњу 150 нових школа до 2030, да се убрзано повећава минимална зарада, како би до 2030. године та цифра износила 35.000 рубаља (350 евра), да се издвоји 600 милијарди рубаља за национални пројекат „Екологија“.

Извор: Ало