Свет

РУСИ ИЗВРШИЛИ СИЛОВИТ УДАР: Погођена украјинска авио-база

Фото: Телеграм принтскрин

Руска војска извела је напад на украјинску авио-базу у граду Конотопе у Сумској области, изјавио је координатор николајевског проруског герилског покрета Сергеј Лебедјев.

Према његовим речима, на тој локацији примећени су украјински хеликоптери, а поред тога, ту се налазе и хангари, хала за ремонт, а размештене су и касарне за украјинску војску.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На бази је изграђена и писта дужине два километра, што је русима увек сигнал за напад, будући да Украјина нестрпљиво ишчекује испоруку ловаца Ф-16.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Поред гранатирања ове украјинске базе, снажне експлозије одјкенуле су у Одеси, саопштила је украјинска телевизија иако није прецизирано о ком објекту је реч, а ескплозије су одјекивале и у околини Запорожја.

Претходно су медији саопштили да је узбуна за ваздушну опасност током ноћи била проглашена у Одеској, Кијевској и Николајевској области Украјине, као и у делу Херсонске области која је под контролом украјинске војске.

Иначе, током ноћи сирене за ваздушну опасност су се активирале и у Черниговској, Сумској, Полтавској, Черкавској, Кировоградској, Харковској и Дњепропетровској области Украјине.

Извор: Медији