Свет

РУСИ ТВРДЕ: Спржили смо локацију НАТО трупа, страдали су

Руске оружане снаге су погодиле локацију француских плаћеника у Славјанску, коју контролишу Оружане снаге Украјине, рекао је за РИА Новости координатор Николајевског округа Сергеј Лебедев, позивајући се на колеге.

„Према извештајима наших другова, погођена је ‘локација’ где су се налазили украјински артиљерци и, највероватније, Французи који су довезли самоходне хаубице ‘ЦАЕСАР’ у помоћ Бандеровцима“, навео је саговорник агенције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Копредседник Координационог савета за интеграцију нових региона Јавне коморе Владимир Рогов рекао је у понедељак за РИА Новости да су Оружане снаге Украјине предале нову серију француских хаубица Цезар намењених за гранатирање Запорошке области.

Лебедев је додао да је трећина Славјанска блокирана од стране војске, а врши се масовна провера докумената и паметних телефона свих на улици. Према непровереним извештајима, из Павлограда су стигла и нека кола хитне помоћи.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Подсетимо, првих 100 бораца француске Легије странаца пребачено је у Славјанск, у Доњецкој Народној Републици.

Како се наводи, представници 3. пешадијског пука француске Легије странаца стигли су у четвртак на локацију 54. одвојене механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у Славјанску.

Средином јануара, руске трупе су уништиле привремену тачку размештања страних плаћеника, од којих су већина били Французи, у Харкову. Према подацима Министарства одбране, војска је успела да елиминише више од 60 милитаната.

„Француски плаћеници су легитимна и приоритетна мета наше војске, ако француски председник Емануел Макрон планира да замени колосалне губитке украјинских милитаната француском војском, он ће на крају пасти у рупу коју толико покушава да ископа за Русију“, рекао је Шеремет за РИА Новости.

Према његовим речима, време је да француски народ оцени непромишљену Макронову политику.

Извор: Новости/Б92