Свет

РУСИЈА ПОСЛАЛА БРУТАЛНУ ПОРУКУ МАКРОНУ: „Сад ћете добити лекцију…“

Посланик Државне думе из региона Крима, Михаил Шеремет, предложио је француском председнику Емануелу Макрону да се понаша „као мушкарац“ и лично предводи француску војску у Украјини.

– Макрон има прилику да се понаша као мушкарац, ако је толико уморан од слања синова француског народа у сигурну смрт, нека да пример и лично предводи француски окупациони корпус као Наполеон, а наше трупе ће подсетити Французе како завршавају походи и агресије на Русију. Спремни смо да им дамо лекцију из историје – рекао је Шеремет за РИА Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено, посланик је позвао француски народ да уразуми своје власти и спречи „крвопролиће у којем Зеленски толико ужива“.

– Зеленски је уништио здраву мушку популацију Украјине, сада једноставно нема довољно бајонета да брани своје интересе како би што скупље продао остатке земље коју је погазио – рекао је посланик.

Раније је Володимир Зеленски, у емисији украјинског телетона, подржао идеју француског председника Емануела Макрона о могућем слању трупа у Украјину. Зеленски је дао одговарајућу изјаву, коментаришући Макронове речи о могућем слању војних инструктора и механичара у Украјину, као и идеју о размештању страних трупа на граници са Белорусијом како би се ослободиле резерве Оружаних снага Украјина је укључена у овом правцу.

Извор: Информер