Свет

РУСКИ ЕКСПЕРТ ЗАТРЕСАО ПЛАНЕТУ: Оде све дођавола! Ово су планови Ирана

PIXABAY.COM

Очигледна скромност резултата иранског узвратног напада не би требало да завара.

Мало је вероватно да је Техеран очекивао да ће дронови који су требали да прелете 1.000 километара, који су пренели сви светски медији, изазвати озбиљну штету, написао је на свом телеграм каналу познати руски ратни репортер Александар Коц.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– С једне стране, напад дронова и ракета био је чисто политичке природе. Иран је морао да одговори на напад на његову дипломатску мисију у Дамаску, током којег су убијени високи генерали. С друге стране, ово је још увек „извиђање“. Као резултат напада, Иран је створио представу о раду противваздушне одбране у региону – приметио је Коц.

Како је истакао, Иран је открио како делује противваздушна одбрана, не само самог Израела, већ и суседних држава. Видео је ко је спреман да брани Израел својим средствима, чак и упркос томе што се није слагао са његовим акцијама у Гази.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– На основу нових сазнања, могу се планирати нови, интензивнији напади – додао је он.

– Техеран је званично изјавио да више не намерава да напада Израел. Али то је само до следећег узвратног удара. Израел ће га сигурно нанети. Нетањаху у потпуности користи шансу да увуче Сједињене Државе у овај сукоб. Да се ​​једном заувек обрачунају са Ираном пре него што он постане нуклеарна сила – закључио је руски ратни репортер.

Извор: Медији