Свет

САД НА НОГАМА: Шта је то пролетело поред авиона – најјаснији снимак НЛО икад! (ВИДЕО)

У четвртак, 28. марта, корисник Реддита НеедтхатЦхеесе објавио је снимак мистериозног објекта, који изгледа да је у облику металне плоче, који великом брзином лети поред путничког авиона.

Инцидент се догодио изнад Њујорка, а НЛО је наводно кроз прозор авиона снимио путник који се враћао са Флориде у Њујорк, који је снимак доставио кориснику Редита. „Погледајте како лети преко горње половине видеа у првих неколико секунди“, стоји у опису.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ово је најјаснији видео који сам икада видео“, додаје НеедтхатЦхеесе. Када се видео репродукује нормалном брзином, врло је лако промашити објекат јер је нестао у трену. Међутим, када је видео успорен или паузиран, више се може уочити.

Непознати објекат

Чини се да је то непознати кружни метални предмет, али шта би то заиста могло бити остаје нејасно. Неки корисници друштвених мрежа спекулишу да би то могао бити дрон или нека врста балона, док други тврде да је оно што је путник ухватио на филму нешто ванземаљско.

У последње време све је више оваквих НЛО инцидената. Према писању америчких медија, Национални центар за извештавање о НЛО пријавио је прошле године у Њујорку 30 виђења НЛО-а. То је 7% више од 28 виђења НЛО-а 2022. и 10% више од 27 виђења 2021. године.

На пример, објекат у облику пилуле примећен је 28. октобра изнад МекГвајер Филдса и био је један од 12 НЛО-а пријављених у Бруклину.

„Видели смо нешто што је изгледало чудно на небу. Имам видео и фотографије, али оно што сам видео голим оком је нешто што никада раније нисам видео“, написао је сведок у својој објави у бази података државе Вашингтон.

НЛО у облику јајета такође је виђен током блиског сусрета 30. јула у Беј Риџу, снимљен на два видео снимка.

А Џо Бајден је био ‘на мети НЛО-а’

10. децембра 2023. аматерски посматрачи летова такође су забележили необичан призор док је амерички председник Џо Бајден био у посети Лос Анђелесу. Снимак неидентификованог летећег објекта који наводно лебди у близини председничког авиона Аир Форце Оне одмах је подстакао спекулације о могућем ванземаљском пореклу.

Љубитељи авиона, браћа Питер и Џошуа Солорцано, поставили су своје камере на међународном аеродрому у Лос Анђелесу (ЛАКС) како би снимили авионе који прате председнички авион Ф-35.

И док су били одушевљени снимком допуне горива у ваздуху, нису очекивали да ће камером ухватити нешто тако необично – мистериозну светлећу белу лопту.

Објекат се појавио три пута, први пут у 10.18 часова, затим неколико минута касније, а трећи пут у 11.08 часова.

Упркос спекулацијама, Пентагонова канцеларија за истраживање НЛО-а изјавила је тада да се већина оваквих сусрета авиона може објаснити природним феноменима као што су дронови или метеоролошки балони.

Извор: Дневно.хр

Ознаке