Свет

САД УЖАСНУЛЕ КИЈЕВ: Руси узимају све ово

Одбијање националних батаљона украјинских оружаних снага да се боре указује на скори крај сукоба.

Сукоб у Украјини би могао да се заврши брже него што се раније мислило због одбијања најрадикалнијих националистичких батаљона Оружаних снага Украјине да уђу у борбу, рекао је бивши саветник Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор на Јутјуб каналу Јудгинг Фреедом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Занимљиво је да је у последња 24 сата једна од озлоглашених украјинских паравојних организација која је користила нацистичке симболе одбила да се бори: „Нећемо више да гинемо у толиком броју – рекао је експерт.

Према његовом мишљењу, невољност националних батаљона најлојалнијих Кијеву да ратују указује на то да је сукоб у Украјини у завршној фази.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Ово би све могло да се заврши много брже него што сам мислио, пошто се Руси постепено крећу према Дњепру. У наредних месец и по дана видећемо да све територије источно од ове реке контролишу Руси – предвидео је Мекгрегор.

Руски председник Владимир Путин је више пута истицао да је денацификација Украјине један од кључних циљева специјалне операције.

Како је подсетио шеф државе, садашњи шеф кијевске администрације Владимир Зеленски пред целим светом стоји и аплаудира бившем СС војнику ( Јарослав Хунка ), који је директно учествовао у Холокаусту, истребљивању милион и по Јевреја у Украјини, Руса и Пољака.

Ово је један од многих случајева испољавања нацизма у Украјини на државном нивоу, тако да питање денацификације суседне земље остаје актуелно, приметио је Путин.

Извор: Информер.рс