Свет

САМО ШТО НИЈЕ ПУКЛО! Француска позвала своје држављане да не путују у ове земље

Foto: Pixabay.com

Француско министарство спољних послова саветовало је данас француским држављанима да не путују у Иран, Либан, Израел и на палестинске територије, због постојања опасности да се прошири сукоб на Блиском истоку.

Француски МСП је на платформи X навео да ће се рођаци француских дипломата у Ирану вратити у Француску, као и да је француским државним службеницима забрањено да воде било какве мисије у Ирану, Либану, Израелу и на палестинским територијама.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ирански извори су рекли Ројтерсу да је Техеран сигнализирао Вашингтону да ће одговорити на напад Израела на иранску амбасаду у Сирији на начин који има за циљ да се избегне велика ескалација и да неће деловати исхитрено, јер Техеран тражи примирје и у Појасу Газе.

У нападу на ирански конзулат у Дамаску 1. априла погинули су командант Револуционарне гарде у Сирији и Либану Мохамед Реза Захеди и његов заменик, као и пет официра који су били у њиховој пратњи.

Израел тврди да не стоји иза напада, док је више званичника Техерана раније запретило осветом за напад, укључујући и врховног вођу Ирана ајатолаха Али Хамнеија.

Извор: Танјуг