Свет

СКОТ РИТЕР ОТКРИО: Зеленски добио најгоре могуће вести са Запада

ВЕЋ неко време чак и Американци схватају катастрофалну ситуацију украјинских трупа и немогућност Кијева да дође до „граница из 1991. године“, а западни медији су почели постепено да формулишу у главама идеју да ће се сукоб решити преговорима, након чега би Украјина уступила део својих територија Москви, сматра бивши амерички обавештајац Скот Ритер.

– Мислим да чак и Американци већ поручују Зеленском: „Одустани од ове фантазије о победи на бојном пољу – нећеш је добити, немамо више шта да ти дамо; Слушај, Зеленски, овај новац који је блокиран у Конгресу неће бити деблокиран у блиској будућности, разумеш?“ Ово није ћорсокак, ово је пораз, ово је колапс украјинске војске и нико не може да промени ситуацију – рекао је Ритер у интервјуу Данију Хајфонгу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руска војска, која има ваздушну надмоћ, активно користи чињеницу да Украјини и те како недостају системи противваздушне одбране, рекао је раније Ритер.

Украјинска безбедносна служба (СБУ) одбацила је раније захтев Москве да преда све људе повезане са терористичким актима почињеним у Русији, укључујући и шефа СБУ.

Извор: Новости