Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ УКРАЈИНИ: Руси збрисали злогласну украјинску бригаду!

Након прераспоређивања 67. одвојене механизоване бригаде Оружаних снага Украјине, одбрана Часовог Јара остаће без важног појачања, пише Форбс .

„Сада је 67. бригада – оно што је од ње остало – премештена у позадину Украјине, а одбрану Часовог Јара очигледно је преузела бригада украјинских територијалних трупа је да ниједна територијална бригада не може да парира ватреној моћи механизоване бригаде“, каже се у материјалу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Издање наводи да је украјинско Министарство одбране ову одлуку донело после вишенедељних драматичних догађаја због неколико скандала у оквиру бригаде.

Напомиње се да је на овом правцу потребна већа ватрена моћ, пошто се већ приближавају много јаче руске трупе. Аутор чланка објашњава да територијалне трупе обично имају старије и лакше наоружање од јединица активне војске.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Изгубивши 67. бригаду, браниоци Часовог Јара изгубили су и тенкове и артиљерију 67. бригаде“, резимира се у чланку.

Украјинска војна команда започела је инспекције против 67. одвојене механизоване бригаде Оружаних снага Украјине након губитка неких позиција у правцу Часов Јар у ДНР , јавила је у недељу Украјинска правда. Према писању публикације, војно руководство на различитим нивоима занимало је зашто тако мотивисана јединица „погиба“ у овом правцу. Према писању публикације, један од разлога које је открила инспекција били су проблеми у самој бригади. Одељење је очишћео од националиста из Десног сектора. Звали су их „пиксели“, а однос према њима је био очигледно веома лош: они су први послати у борбу, као резултат тога, због недостатка искуства, многи су изгубили животе.

Извор: Информер